Doel spel:
Verstopspel

Speluitleg:
Arrangement:
Kasten / banken / matten / trapeze
alles waar je maar achter kunt verstoppen!
wachtbank

Bewegingsopdracht:
Zoeker
staat in het midden van de zaal, mag rond draaien maar niet van de plek af komen
roept: tien tellen in de rimboe! En telt dan af met de ogen gesloten af(of op) 1, 2, 3, 9, 10! En kijkt dan om zich heen.
Kan de zoeker niemand meer zien roept hij: 9 tellen rimboe! En telt weer af (of op), dit keer tot de negen.
Loper
tikt de zoeker aan en verstopt zich
bij de volgende keer (negen tellen in de rimboe), moet de loper eerst weer de zoeker aan tikken en zich wederom verstoppen.

Regels:
Als de zoeker je naam roept, ben je af en ga je zitten op de bank.

Variaties/aanpassingen:
Als het verstoppen voor de lopers te makkelijk is dan voeg je er een regel aan toe namelijk: als je de zoeker getikt hebt ga je vervolgens naar een andere verstop plek dan die keer ervoor.
Als het een grote klas betreft (en er veel leerlingen op de bank moeten zitten) is het leuk om een nieuwe regel in te voeren namelijk: als iemand zich verstopt op de plek waar hij die keer daar voor ook heeft gezeten, mag iedereen er weer in. (deze regel is ook goed als leerlingen zich niet houden aan de regel van hierboven)
Als de leerlingen nog betrekkelijk jong (of het moeilijk vinden om zoeker te zijn)zijn is het leuker om zelf zoeker te zijn, zodoende kun je een beetje smokkelen met kinderen die nog niet zo goed kunnen verstoppen.
Als het zoeken te moeilijk, dan laat je de zoeker op een verhoging staan zodat de zoeker beter overzicht heeft.
Als de lopers niet fatsoenlijk de zoeker kunnen tikken (enkel duwen), leg dan een mat ergens in het midden tegen de muur, deze moeten zij dan aantikken en zich weer verstoppen.